Doaku hari ini

"Ya Allah Ya Tuhanku....bukakanlah pintu rezekiku pada hari ini, begitu juga kedua ibu bapa ku,
dan semua kaum muslimin dan muslimat."

SET KURUS SHAKLEE

Dah bulan September ni...berapa ramai yang pasang azam dari tahun lepas nak kurangkan berat badan yang berlebihan tu? 
Berjaya turunkan berat atau masih berat badan yang sama atau makin bertambah berat? 
Tahniah kepada yang berjaya....berat masih maintain tu masih boleh usaha untuk turunkan lagi....tapi bagi yang berat bertambah tu...apa ceritanya ni? Betul-betul ke nak bagi turun berat tu atau saja-saja nak ikut orang...padahal hati tak bersungguh pun. 


Image credit Google

Check balik apa sebab nak kurangkan berat badan. Buat senarai apa perkara yang menghalang untuk anda dapatkan berat badan ideal. Go thru lists tu....take action. 
Macam senang je kan....whatever it is...if u only wish for it but no action is taken...tak menjadi juga kan. Apa yang penting...ACTION.


Credit to Google
Best pulak tengok gambar ni. Imagine tengah buat senaman macam tu. Seronoknya. 
Eh! Tetiba...keyword kat sini senaman. Bolehla pergi join aktiviti sukan kat luar tu. Pergi zumba ke....tai chi pagi-pagi...jogging kat taman...etc. Banyak lagi boleh buat. Tak minat yang outdoor and tak minat ramai orang...download je video senaman kat youtube....banyak sangat. Buat time free kat rumah. Sebenarnya senaman ni bagus sangat untuk badan kita. Keluarkan peluh dan toksin dari badan. Mampu membina otot. Badan pun rasa sihat. Bonusnya badan cantik gitu. Wah! Memang mantap la.

Bagi yang tak suka bersenam ni...buat sikit-sikit la. Buat kerja rumah tu bersenam juga namanya. Menyapu...mop lantai...iron baju...duduk depan tv sambil makan itu bukan aktiviti bersenam ye. 

Pemakanan kena jaga juga. Diet kena seimbang. Makanan menggunung je dalam pinggan....memang payah la nak cakap lagi. Pagi kurangkan makanan berat. Tengah hari boleh ambil berat tapi kena kurangkan mana yang patut. Makan malam jangan pulak lewat malam pasal malam-malam nak tidur badan kita dah nak rehat. Suruh kerja lebih pula nak hadam makanan. Tu pasal jadi lemak kat badan.

Ambil suplemen pun banyak membantu dalam membuang lemak-lemak berlebihan dan nak kuruskan badan. Antara suplemen yang sesuai untuk anda yang bersungguh-sungguh turunkan berat badan....meh tengok kat bawah.

  • Diperbuat dari Alfalfa (Medicago sativa) secara organik di California yang bebas dari pestisid, herbasid dan menggunakan bahan kompos/baja bebas kimia. Alfalfa juga dikenali sebagai“Raja Segala Tumbuhan”.
  • Menyingkirkan lemak dan kolesterol – kajian klinikal terbukti bahawa penggunaan jangka panjang daripada alfalfa akan menghapuskan lemak, mengurangkan kolesterol, mencegah penyakit jantung, strok dan darah tinggi. Hanya Alfalfa sahaja mengandungi saponin, seperti span yang bertindak sebagai serat yang menyerap kolesterol.

  • Diekstrak dari kacang soya organik bukan-GMO, setiap kapsul mengandungi 520mg lecithin soya termasuk 80mg kolin dan 48mg inositol. Lecithin yang dirembeskan oleh tubuh akan menghasilkan acetyl-kolin, inositol, fosforus dan lemak tak tepu.
  • Pemecahan lemak dan kolesterol – Lecithin bertindak sebagai “pembersihan” salurdarah. pengambilan tambahan membantu mengemulsi dan metabolisma lemak, kolestrol dan trigliserid di dalam tubuh.
  • Pelangsingan – Menghalang obesity. Pengambilan dalam kuantiti yang banyak mempercepatkan pembakaran lemak untuk kesan pelangsingan yang seimbang.

  • Kacang soya yang digunakan oleh Shaklee hanya mengandungi “non-GMO” ( non-Genetically Modified Organism) yang mana ia diproses pada kadar suhu yang rendah.  Setiap 850g (satu tin ESP Shaklee / Energizing Soy Protein ( ESP ) dihasilkan daripada 30kg kacang soya dan memberikan sumber tenaga segera dan boleh bertahan lama.
  • Baik untuk Hormon – kacang soya adalah satu-satunya tumbuhan yang kaya dengan isoflavones, fungsinya bersamaan dengan hormon wanita. Ia membantu merendahkan paras kolestrol, mencegah risiko osteoporosis dan sakit jantung.
  • Pembekal Tenaga – Membekal tenaga dengan segera dan meningkatkan sistem imun, maka ia baik untuk kekal bertenaga, mencegah migrain, imsomnia dan tekanan.
  • Memberikan rasa kenyang dan sangat sesuai untuk diambil sebagai sarapan pagi.

Pilihan di tangan anda. Nak buat atau tak saja lagi. 
Untuk sebarang order sila whatsapp 0145762027.


***Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

No comments:

Post a Comment