Doaku hari ini

"Ya Allah Ya Tuhanku....bukakanlah pintu rezekiku pada hari ini, begitu juga kedua ibu bapa ku,
dan semua kaum muslimin dan muslimat."

9/27/16

Sustained Release VITA C PLUS

Shaklee telah telah menghasilkan Vitamin C yang dibebaskan secara berterusan ke dalam tubuh kita setiap jam. Ujian klinikal yang dibuat telah membuktikan 2 tablet vitamin C mampu kekal di dalam plasma darah selama 24 jam.
Setiap tablet mengandungi 120mg bioflavonoid (25% diekstrak daripada kulit buah) yang juga dikenali sebagai Vitamin C Complex. Ianya mempunyai kemampuan meningkatkan keberkesanan vitamin C di dalam tubuh kita, melegakan inflamasi, menentang infeksi bakteria dan radikal bebas.

Vitamin C hilang daripada badan kita setiap hari. Cara nak top up semula vitamin C, sememangnya kita perlu ambil makanan yang mengandungi vitamin C seperti buah-buahan dan sayur-sayuran kerana badan kita tidak dapat menghasilkan vitamin C sendiri.
Persoalannya, adakah mencukupi vitamin C yang kita ambil setiap hari? Berapa ramai di antara kita yang mengambil buah-buahan dan sayur-sayuran dalam pemakanan seharian?

Setiap hidangan buah-buahan membekalkan sekitar 45-60mg vitamin C. Buah-buahan akan menghasilkan vitamin C yang lengkap dalam masa 10 hari selepas buah itu ranum. Buah yang tidak ranum pula mengandungi vitamin C yang sedikit. Kandungan vitamin C pada buah akan berkurangan menjadi separuh apabila dipetik dan akan musnah apabila terdedah kepada kepanasan.

Alternatif lain adalah mengambil suplemen vitamin C yang semulajadi dan telah dibuktikan secara klinikal keberkesanannya pada tubuh badan.
Vitamin C sangat penting untuk tubuh badan kita.
Jom lihat kebaikan-kebaikan vitamin C.

Membentuk kolagen - Merangsang pembentukan kolagen.
Kolagen adalah sebatian asas otot, tisu, gusi, rangka dan tulang rawan. Oleh itu, ianya mampu mengurangkan kedut dan menganjalkan otot.

Memperbaiki simptom pendarahan 
Kekurangan vitamin C adalah penyebab gusi berdarah, lebam kulit, pemulihan kecederaan yang lambat, kulit kering, ruam dan kulit kasar. 
Pengambilan vitamin C secara konsisten mampu membantu mengurangkan masalah-masalah ini.

Peningkatan sistem imun
Vitamin C membantu membina sel darah merah yang sihat untuk penyerapan zat besi yang lebih baik, membantusel darah putih menentang bakteria dan kuman, mengukuhkan sistem imun, mengurangkan masalah alergi hidung dan kulit. Ianya juga mampu menghapuskan radikal bebas daripada menyerang sel-sel kita.

Mencantikkan kulit
Pengambilan vitamin C setiap hari membantu kulit menjadi lebih cerah, melambatkan penuaan dan menyekat pembentukan pigmen yang merupakan punca utama terjadinya jeragat.

Memperbaiki insomnia
Vitamin C juga mampu membantu memperbaiki masalah insomnia, tekanan serta masalah kemurungan.

Mengekalkan kolesterol sihat
Ianya mampu mengurangkan tahap kolesterol dan tekanan darah tinggi, mengekalkan kapilari darah yang sihat, menghindarkan arteriosclerosis, thrombus, menghalang pendarahan dalaman, hidung berdarah, pendarahan serebral dan skurvi.

Dapatkan sekarang!Untuk order dan maklumat lanjut hubungi:
Whatsapp 0145762027.
Untuk pembelian secara online, 
boleh terus klik >>>>>>> ORDER SEKARANG!.

*Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.


No comments:

Post a Comment