Doaku hari ini

"Ya Allah Ya Tuhanku....bukakanlah pintu rezekiku pada hari ini, begitu juga kedua ibu bapa ku,
dan semua kaum muslimin dan muslimat."

4/14/15

NUTRIFERON

Dr Yasuhiko Kojima dari University Tokyo telah menemui interferon pada tahun 1954.  Selepas membuat kajian selama 40 tahun dan semakan semula beribu-ribu jenis sebatian dan lebih 200 jenis herba yang berlainan, Dr Kojima telah Berjaya membangunkan interferon semulajadi (Nutriferon), satu-satunya di dunia. Formula yang digunakan adalah selamat, semulajadi, selamat, tulen dan berkesan.  Formula ini telah dipaten oleh Shaklee dan boleh dibeli daripada Shaklee sahaja.Apakah manfaat-manfaat Nutriferon?

  • Mengukuhkan sistem imun dalam masa 3 hari – Kajian menunjukkan interferon mampu merangsang dan mempertingkat secara keseluruhan sistem imun tubuh.
  • Melawan kanser dan tumor – Intereron semulajadi mengandungi polisakarida yang merangsang dan mengaktifkan immunoglobulin melawan sel-sel tumor dan kanser. Ianya juga mampu mengurangkan ketidakselesaan pada waktu rawatan kemoterapi.
  • Melindungi dari influenza – Mengimbangi tindakbalas alergi persekitaran dan pencemaran udara, melindungi dengan berkesan dari virus, mikrob termasuk selesema, alergi, inflamansi dan influenza.
  • Meringankan tekanan dan kelesuan – Meringankan kemudaratan yang disebabkan oleh keresahan, tekanan, kelesuan dan gaya hidup yang sibuk.
  • Melambatkan penuaan – Formula unik Nutriferon merangsang makrofag untuk mengurangkan radikal bebas, virus dan kuman. Justeru itu, sel-sel akan menjadi lebih sihat.
  • Mengurangkan jangkitan oleh pesakit-pesakit Hepatitis B & C – Mengurangkan jangkitan dan ketidakselesaan seperti kembung perut, muntah dll kepada pesakit-pesakit Hepatitis B & C.
  • Memperrtingkatkan menopaus – Hypertensi, tahap kolesterol yang tinggi, kitaran darah dan masalah lain berkaitan menopaus akan menjadi lebih baik.
  • Mempertingkatkan PMS – Terbukti secara klinikal mengurangkan symptom yang terjadi akibat ketidakseimbangan sistem endoktrin iaitu kekejangan ketika haid, sakit belakang, sakit payudara, masalah jerawat, kegelisahan, insomnia dan perubahan mood.


Virus, Kuman dan Mikrob

Kita sentiasa terdedah kepada beribu jenis mikrob melalui pernafasan ( penghawa dingin, gas buangan, asap, virus di udara, habuk), berjabat tangan, sentuhan dengan objek (perabot, habuk hama pada selimut, pengangkutan awam, peluh, air), makanan, latihan fizikal, persekitaran kerja dan lain-lain.


Apabila bamyak kuman dan mikrob menyerang kita terutama sekali apabila tubuh kita kekurangan interferon dan sel-sel imun, kita akan cepat keletihan, tertekan, terganggu tidur, dijangkiti flu, batuk, alergi, asma, ekzema, jerawat dan sebangainya. Sel-sel yang teroksida dan tidak sihat, membentuk lebih banyak radikal bebas ang seterusnya mengakibatkan penyakit degeneratif, penyakit kronik, kanser dan lain-lain.


*Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

No comments:

Post a Comment