Doaku hari ini

"Ya Allah Ya Tuhanku....bukakanlah pintu rezekiku pada hari ini, begitu juga kedua ibu bapa ku,
dan semua kaum muslimin dan muslimat."

4/8/15

GARLIC COMPLEX

Bawang putih (Allium sativum) banyak digunakan sebagai ramuan dalam masakan dan digunakan untuk tujuan perubatan. Bawang putih juga diproses dalam bentuk serbuk dan tablet ; dapat disimpan untuk tempoh yang lama.

Khasiat bawang putih sememangnya diketahui untuk membantu pelbagai masalah kesihatan. Antaranya adalah untuk membunuh parasit, membantu dalam sistem pernafasan, memperbaiki sistem penghadaman dan juga anti-bakteria. Bawang putih juga baik untuk mengelakkan penyakit serangan jantung dan mengurangkan tekanan darah tinggi dan penyakit kanser.Bawang putih juga dikenali sebagai antibiotik semulajadi untuk badan. Bawang ini telah dikenal pasti dapat memecahkan kolesterol yang menyekat perjalanan darah pada salur darah dan kolesterol ini dikenal pasti sebagai punca kepada penyakit darah tinggi. 
Golongan tua di Korea mengamalkan makan bawang putih secara mentah untuk tujuan kesihatan tetapi ramai di kalangan kita tidak suka rasa bawang putih ini serta tidak ramai yang mampu untuk makan dan menelan bawang putih mentah.
(sumber: wikipedia)

Shaklee telah memproses bawang putih menjadi bentuk tablet agar dapat diamalkan tanpa ada bau dan rasa yang kurang menyenangkan. Jom baca tentang Garlic Shaklee.

Perbezaan Shaklee:

Dibuat dari bawang putih jenis premium, bebas dari racun perosak dan ditanam secara organik di California, USA pada musim panas.
Dihasilkan secara ekslusif pada suhu bilik tanpa haba untuk memastikan pengekalan100% Alicin aktif (tidak semua tablet garlic yang dijual dipasaran mengandungi Alicin aktif). Dwi teknologi digunakan untuk mengawal bau garlic. Kajian menunjukkan perisa herbanya terhasil dari kombinasi 2 ekstrak herba Rosemary dan spearmint). Ianya mengandungi pelbagai vitamin E untuk meningkatkan sebatian aktif garlic dan keberkesanannya di dalam tubuh. Setiap 2 biji tablet membekalkan 1000mg ekstrak garlic tulen yang menyamai dengan 2 ulas bawang putih segar.

*Tiada perasa tiruan, pemanis, pewarna atau bahan pengawet tambahan.


Manfaat utama:

Mengandungi spearmint - memperringkatkan sistem penghadaman, fungsi jantung.

Antibiotik yang selamat dan semulajadi - Garlic adalah antibiotik semulajadi. Ianya selamat untuk kegunaan jangka panjang untuk mempertingkatkan sistem imun tubuh, menghalang penyakit berjangkit seperti selesema, kulat, kuman, virus dan yis candida.

Menghalang alergi - Mempertingkatkan penyakit berkait sistem imun seperti hidung yang sensitif, sinus, alergi, asma, selesema, hepatitis.

Mempertingkatkan sistem penghadaman - Formula uniknya mampu mempertingkatkan masalah berkaitan penghadaman seperti kembung perut, gastrik, ketidakhadaman. Garlic juga mampu menentang bakteria H.pylori dan menghalang ulser gastrik.

Menurunkan tekanan darah tinggi - Kajian menunjukkan pengambilan 2-4 biji tablet akan menurunkan darah tinggi dengan 8 point.

Menurunkan kolesterol - Menurunkan kolesterol, LDL, trigliserid dan kelikatan darah, mengurangkan bekuan darah, meningkatkan HDL, melindungi jantung dan menghalang strok dan penyakit koronari.

Mencegah kanser - Membantu mengelak dan merawat kanser dengan mengurangkan bahan pencetusan kejadian kanser.

Menstabilkan glukos - Menolong menstabilkan glukos di dalam tubuh.*Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.No comments:

Post a Comment