Doaku hari ini

"Ya Allah Ya Tuhanku....bukakanlah pintu rezekiku pada hari ini, begitu juga kedua ibu bapa ku,
dan semua kaum muslimin dan muslimat."

3/25/15

CoQHEALTH PLUS

Jantung mengepam hamper 2,000 gelen darah keseluruhan bahagian tubuh setiap hari. Sebagai otot yang bekerja keras di dalam tubuh dan merupakan pusat kawalan utama sistem perredaran, jantung memerlukan jumlah tenaga yang besar untuk berfungsi dengan cekap. Tenaga tersebut diperolehi dengan bantuan nutrien yang dipanggil koenzim Q10 (CoQ10), yang juga berperanan membantu kesihatan salur darah. CoQ10 dihasilkan secara semulajadi oleh tubuh dan wujud di dalam semua sel. Pengambilan makanan membantu mengekalkan tahap CoQ10; akan tetapi amaun CoQ10 yang diperolehi dari pemakanan secara tipikal adalah kurang dari 10mg sehari. Faktor-faktor seperti diet yang tidak seimbang, usia dan pendedahan harian pada radikal-radikal bebas meningkatkan lagi keperluan untuk nutrien yang amat penting ini.
Tahukah anda?
# Jantung berdenyut 100,000 kali setiap hari.
# Aorta, arteri terbesar didalam tubuh, diameternya hampir menyamai hos
# Penggunaan ubat-ubatan tertentu akan mengurangkan tahap CoQ10 didalam darahPengambilan CoQHealth® membantu menjana jantung yang sihat. CoQHealth menampilkan campuran semulajadi proprietary 100mg CoQ10 dan resveraterol didalam softgel. Resveraterol didalam CoQ10 terbukti merehatkan salur darah dan membantu pengaliran darah.

CoQ10 juga telah dibuktikan:

Membantu penghasilan tenaga didalam organ jantung
  • CoQ10 membantu meningkatkan penghasilan tenaga didalam otot jantung, menambah kekuatan mengepamnya. Penyelidikan juga menunjukkan CoQ10 meningkatkan peredaran darah, mengurangkan episod serangan angina dan mengurangkan palpitasi jantung.


·      Menggalakkan dan melindungi arteri sihat dari oksidasi LDL.
  • Banyak kajian telah menunjukkan CoQ10 mempunyai potensi untuk mengurangkan tekanan darah secara semulajadi tanpa kesan sampingan. Tindakan CoQ10 sebagai antioksidan yang kuat menghalang oksidasi LDL kolesterol “tidak baik” dan menghalangnya dari melekat dan menyumbat salur darah.


·     Membantu menambah dan mengekalkan tahap CoQ10 didalam darah.

·     Meningkatkan tenaga
  • CoQ1o berupaya meningkatkan tahap tenaga, menambahkan stamina dan mengurangkan kelesuan. Kajian juga mendapati suplemen harian CoQ10 dapat mengatasi simptom-simptom kelesuan.


·      Kecerdasan mental
  • CoQ10 mengaktifkan sel-sel otak yang seterusnya meningkatkan kecerdasan mental, memori dan keupayaan kognitif. Kajian juga menunjukkan suplemen CoQ10 mengurangkan serangan migrain, pening dan perasaan loya.


·      Kulit yang lebih muda
  • CoQ10 juga membantu meningkatkan peredaran darah untuk membekalkan tisu kulit dengan oksigen dan nutrisi yang cukup untuk pemulihan, rejuvenasi dan penghasilan kolagen. Ini membantu kulit agar lebih tegang, cerah dan berseri.


·      Meningkatkan kesuburan
  • CoQ10 mengurangkan  tekanan oksidatif yang telah dibuktikan untuk mewujudkan persekitaran yang lebih sihat untuk meningkatkan kiraan sperma, pergerakan sperma dan mutu sperma. Ianya juga membantu meningkatkan mutu ovum wanita.


Perbezaan Shaklee
Apa yang menjadikan CoQHealth® Shaklee unik:
Ø Mengandungi campuran proprietary CoQ10 dan revesraterol, ramuan-ramuan  yang membantu menjana jantung
Ø Bagi jantung – sistem penghantaran dengan menggunakan buah zaitun
Ø Semulajadi
Ramuan-ramuan utama didalam CoQHealth® telah diuji secara klinikal
Koenzim Q10. CoQ10 adalah nutrient yang larut didalam lemak yang dihasilkan oleh tubuh dan wujud didalam semua sel-sel. Konsentrasi yang tinggi nutrient ini ditemui didalam organ yang bekerja keras dan memerlukan tenaga selular yang tinggi untuk berfungsi seperti jantung, hati, buah pinggang dan pankreas.
CoQ10 adalah penting bagi sel-sel tubuh yang perlu menghasilkan tenaga mereka sendiri untuk terus hidup. Untuk menghasilkan tenaga, sel akan membakar gula dan lemak yang datang dari makanan yang kita makan. 

Nutrien-nutrien ini dipecahkan dan diangkut melalui laluan penghasilan tenaga yang memerlukan CoQ10. Proses penghasilan tenaga ini diulangi beribu-ribu kali setiap saat untuk menjana denyutan jantung dan organ-organ tubuh yang lain yang  memerlukan aliran tenaga berterusan.

CoQ10 juga dikenali untuk aktiviti antioksidannya yang ampuh untuk melindungi membrane sel dari radikal bebas. CoQ10 yang bertindak sebagai antioksidan juga membantu arteri-arteri dari oksidasi akibat tindakan LDL (kolesterol tidak baik). Ini sangat penting untuk menggalakkan fungsi salur darah terutama sekali yang mengangkut darah ke organ jantung.


Siapa yang disyorkan mengambil CoQHealth?
  • ·      Orang dewasa sihat yang berumur 18 tahun ke atas yang prihatin tentang fungsi jantung dan kesihatan arteri
  • ·      Dewasa lelaki dan perempuan yangmengambil perubatan yang   mungkin mengurangkan tahap CoQ10 didalam darah mereka.

***Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

No comments:

Post a Comment