Doaku hari ini

"Ya Allah Ya Tuhanku....bukakanlah pintu rezekiku pada hari ini, begitu juga kedua ibu bapa ku,
dan semua kaum muslimin dan muslimat."

2/22/14

B-Complex

Ini adalah favourite saya. Mesti telan setiap hari. Ramai yang takut nak telan sebab menggemukkan. Auta je tu. Saya dah telan  lebih 5 bulan. Permulaan telan memang akan  rasa nak makan je tetapi itu untuk jangkamasa yang singkat. Healing crisis tu. Saya cerita sikit tentang B Complex Shaklee ni.

B Complex Shaklee telah berjaya dicipta oleh para saintis Shaklee dengan kadar keboleh serapan (bioavailability) yang sangat tinggi dan berkualiti. Yang pertama di dunia ni. Bukan main-main. 
B Complex Shaklee mengandungi 8 komponen penting vitamin B termasuklah 100% biotin dan asid folik. Kesemua 8 komponen ini penting untuk mendapatkan keseimbangan dan keberkesanan yang sempurna. Lebih dan kurang 8 komponen ini boleh menyebabkan ketidakseimbangan vitamin B dalam tubuh. Mungkin tu yang makan B Complex jadi gemuk. Ada yang lebih,ada yang kurang. Tahukah anda? Hampir 99% asid folik di pasaran bersifat sintetik. 
Vitamin B adalah vitamin larut air. Oleh itu,sebarang lebihan tidak akan disimpan sebaliknya disingkirkan melalui sistem pencernaan. Setiap hari vitamin B hilang dari badan jadi kena telan setiap hari.



Jom tengok apa kelebihan B Complex Shaklee.

  • Menukar makanan menjadi tenaga - membantu penghadaman, menukar lemak, karbohidrat dan protein kepada tenaga dan sekaligus mengurangkan keletihan/kelesuan.
  • Melawan tekanan - memastikan kesihatan fungsi saraf ---> melegakan sakit kepala,tekanan,kemurungan,insomnia
  • Membantu tumbesaran - menggalakkan tumbesaran yang sihat dan normal bagi bayi dan kanak-kanak, membantu pembinaan DNA dan sel-sel baru serta mengurangkan risiko kecacatan otak atau tulang belakang
  • Rambut beruban dan gugur - membaiki masalah kulit kepala, kelemumur, rambut gugur, beruban dan mengekalkan kesihatan rambut.
  • Baik untuk mata - mengurangkan masalah keletihan mata, mencegah katarak, meningkatkan kualiti penglihatan, perkasakan memori dan daya pemerhatian/fokus
  • Mencegah anemia - membantu pembentukan sel darah merah yang sihat dan antibodi, merangsang sirkulasi darah dalam tubuh, merendahkan paras sistin untuk kesihatan kardiovaskular, merawat atau mencegah anemia. sakit kepala, pening, lemah semangat, keletihan, migrain, muntah-muntah, mabuk darat atau laut.
  • Meredakan senggugut - baik untuk masalah senggugut (PMS), meredakan kerisauan, keresahan dan masalah penghadaman terutamanya mereka yang mengambil ubat hormon dan ubat tahan sakit.
  • Mencegah perlcche - dikenali juga sebagai kerekahan mulut (mouth chilitis), mencegah jangkitan lidah (glossitis), nafas berbau
  • Detoksifikasi - meredakan alahan

Inilah antara sebab-sebab saya amalkan Vitamin B setiap hari. 
Sesiapa yang berminat nak order boleh contact saya. Konsultasi percuma dan harga istimewa untuk pelanggan-pelanggan saya.

***Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

No comments:

Post a Comment