Doaku hari ini

"Ya Allah Ya Tuhanku....bukakanlah pintu rezekiku pada hari ini, begitu juga kedua ibu bapa ku,
dan semua kaum muslimin dan muslimat."

2/9/14

ALFALFA COMPLEX
Alfalfa Complex merupakan suatu Formula Shaklee Signature yang pada asalnya dibangunkan oleh Dr Shaklee dalam tahun 50-an. Alfalfa merupakan pusat pengumpulan segala zat. Akar tunjangnya yang mengunjur sedalam 6 meter ke bawah mampu menyerap pelbagai zat dan mineral dari mendapan di dalam tanah, sementara daunnya mengumpul klorofil yang banyak melalui proses sintesis semulajadi.Tanaman Alfalfa (Medicago Sativa) ditanam secara organik di California. Bebas dari pestisid, herbasid dan menggunakan bahan kompos/baja bebas kimia. "Raja Segala Tumbuhan", itulah gelarannya. Medicago Sativa memiliki gred yang paling tinggi di kalangan tumbuhan alfalfa. 

Tumbuhan ini mengambil masa sekurangnya 2 tahun untuk membesar dan akarnya boleh mencapai sehingga 20 kaki ke dalam tanah untuk menyerap pelbagai nutrisi. Daun alfalfa dari Shaklee hanya dituai apabila ianya telah mencapai tahap kematangan mutlak. Daun alfalfa yang telah matang kaya dengan klorofil. Daun-daun ini dikeringkan dengan udara secara semulajadi bagi mengekalkan nutrisi yang terkandung di dalamnya. Bahangian lain yang tidak digunakan akan dilupuskan.

Daun-daun yang telah kering akan dibiarkan kering sebelum dikompres menjadi tablet. Keseluruhan proses ini dijalankan dibawah pengawasan dan kawalan Shaklee yang sangat ketat dan teliti.
Setiap tablet mengandungi 300mg alfalfa.

Manfaat-manfaat utama:

# Mencuci hati, darah dan usus - Alfalfa adalah makanan yang beralkali yang boleh mengembalikan              kenormalan badan yang berasid, menghilangkan toksin dari badan, membersihkan hati, kolon, darah dan  mencantikkan kulit dan otot.

# Melawan alahan - Memperbaiki keadaan kulit dan hidung sensitif, kurap, bau badan dan kurap air  (athlete's foot) dengan berkesan.

# Baik untuk perubahan patologi di dalam usus dan perut - Memperbaiki masalah saluran penghadaman    seperti kembung, hyperacidity, ulser gastrik, hepatitis dan sembelit.

# Menyingkirkan lemak dan kolesterol - kajian klinikal terbukti bahawa penggunaan jangka panjang alfalfa  akan menghapuskan lemak, mengurangkan kolesterrol, mencegah penyakit jantung, strok dan darah tinggi.  Alfalfa mengandungi saponin, seperti span yang bertindak sebagai serat yang menyerap kolesterol.

# Melawan tumor - Boleh mengalkalikan badan, memperbaiki sel-sel kanser dan membuang tumor.
 (makan 30-50 tablet)

# Melegakan keletihan - Melegakan keletihan dan sebagai rawatan pelbagai penyakit

# Mencegah/merawat athritis - Melegakan sakit athritis dan kesakitan


**Selain ditelan, alfalfa juga boleh dilarutkan di dalam air.***Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.


No comments:

Post a Comment